BALI by WOMEN SPIRIT

Sem že nazaj doma, v veselem decembru, z zimo in snegom, zakurjenim kaminom ter vonjem jasminovega kadila, ki me spominja na balijske templje, saronge, peščene plaže, eksotično sadje in srčne domačine z zvenečim thank you, ki se sliši kot tisti res pravi in iskren hvala.

Se je uresničila Matjaževa napoved, da nisem tam niti prvič, pa sem v bistvu že drugič. Saj vsi poznate tisto ; in misel je meso postala. Definitivno drži. Včasih pač malo dlje traja.

Zakaj samo ženske, zakaj by Women Spirit?

Zato ker smo pri tem lahko pristne. Ker se podpiramo in znova odkrivamo tisti del sebe, ki smo ga nekje na poti od majhne, radovedne in igrive deklice do odrasle ženske, izgubile. Ker je končno čas, da poskrbimo tudi zase. Tudi zato, da s frangipani v laseh, bosonoge in odete samo v sarong, tečemo po peščeni plaži življenju naproti in se vriskajoče vržemo v največji val. Ker je nakupovanje na tržnicah in malih umetniških trgovinicah v ženski družbi polno smeha in čista uživancija. Ja. In tudi zato, ker vse tisto, kar smo leta prestavljale na kasneje, morda nikoli ne pride.

JA, to je by WOMEN SPIRIT !

18. november

je bil naš težko pričakovani datum za let na Bali in to z največjim letalom na svetu A 380. Wauuu, kakšna mrcina. Silva in Mateja Š. (smo imele namreč dve Mateji), sta tako za prvič, leteli zelo velikopotezno. Mislim, zakaj samo urico, če si lahko v luftu najprej pet in pol, potem pa še devet. Kdor zna, pač zna.

Kufre smo imele take, kot da nas sploh ne bo več nazaj. Majin je bil čudovit, svetlo moder, velik pa tako, da bi se jaz komot prešvercala v njem. Po vseh noro potrebnih šopingih, smo jih za nazaj malce v strahu tudi stehtale, da se ne bi slučajno zgodilo, da je treba na letališču kak sarong ali oblekico ven dat, ker vse kar smo kupile, res nujno tudi potrebujemo za naslednje potovanje na Bali. No, tudi na Jadranu bo vse še kako prav prišlo.

BALI -Denpasar

Čakanje na kovčke ter izpolnjevanje vseh mogočih in nemogočih papirjev nam vzame skoraj dve uri. Še dobro, da je Matejka tako organizirana in natančna, da je sproti hendlala to zamujanje in bila v navezi s šoferji, ki so nas čakali. Ko dobimo vztopne vizume in kode, smo se kot bi trenil zložile v tri avte in po kaotičnih prometnih cestah v slabih dveh urah vse nasmejane in polne adrenalina parkirale sebe in svoje kufre v Dwaraka vilas resortu.

Smo na 30 stopinj, v lastnem bazenu med rastlinjem, ki ga mi, s tega konca sveta vidimo samo na slikah, v filmu ali pa v mini lončkih v cvetličarni. Vam povem, vzporedno vesolje. Lačne in žejne smo si takoj za vogalom v restavraciji naročile skoraj vse iz menija. Še dobro, da je bil izbor hrane in pijače samo na treh straneh in ne na desetih.

Juhej in dogodivščina BALI 2 se začenja.

Namestitve

v izbranih vilah z bazenom so bile krasne. Ko sva z Matejo sedeli ure in ure pred računalnikom, pripravljali program in izbirali namestitve, sva imeli pred očmi vse široke nasmehe punc, ki bodo potovale z nama in uživale v teh pravljičnih tropskih vrtovih, bazenih in posteljah za princeske na zrnu graha ter bogatem in skrbno izbranem programu vsega, kar sva si za vse nas zaželeli doživeti na tem našem ženskem potovanju.

Cooking class, templji, kecak fire dance, snorkling, peščene plaže, bogata balinezijska kulinarika, eksotično sadje, Ubud s svojo pisano tržnico, sarongi in oblekice, riževa polja z gugalnico, silver class (izdelovanje srebrnega nakita), peščene plaže in vsakodnevne masaže. Vse to smo počele in doživele na tem našem ljubem Baliju, ki kliče po še. Verjameva, da bomo v naslednjem letu spet potovale by WOMEN SPIRIT na otok ženske energije. Na otok, ki nas sprejme z odprto dobrodošlico srčnih domačinov.


BALI otok bogov in skok v DUBAI

16-DNEVNO RAZISKOVANJE INDONEZIJSKIH OTOKOV

22.02. - 08.03. 2024

Dopusti si razkošje in poseben oddih ZASE, doživi BALI na način, kot ga še nisi

23.11. - 08.12. 2024

Cel program je bil dejansko pripravljen za kraljice. Smo uživale v pripravi balinezijske hrane, izdelovale čisto svoj nakit in plavale med mavričnimi ribicami z želvami, na koralnem grebenu Nuse Lembongan.

SILVER CLASS

Vesnin rojstni dan, je bil hkrati tudi dan za umetniške kreacije srebrnega nakita, na silver classu v tradicionalni domači rokodelski obrti.

COOKING CLASS

z obiskom lokalne tržnice, je bil presežek barv, vonjev in okusov. V svet bogate balinezijske kulinarike nas je zapeljal kuharski chef Sade Made.

SNORKLING

Smo se zlile s koralami in mavričnimi ribicami, ki so zaradi barvitosti in lepote iz nas izvabljale vzklike čistega otroškega veselja.

Tudi lebdenje med oblaki s prekrasnim pogledom na zelena riževa polja in vsaj eno od obrednih plesnih predstav, je treba nujno dodati na "bucket list" obiska na Baliju. Brez templjev na tem koncu sveta seveda ne gre, kajti Bali je namreč en sam velik tempelj, ki diši po kadilu 24 ur na dan.

TEMPLJI in OBREDI

Očarane nad templji in nežnim dotikom tistega nekaj več, ki je večino časa skrito onkraj, smo v tišini obsedele globoko hvaležne, da nam je dano biti tukaj in zdaj.

SWING in RIŽEVA POLJA

Zeleno zelena riževa polja Jatiluwih, avocado coctail z esspresom in Bali swing.

Z gugalnico med oblaki smo medlele z razgledom, ki jemlje dih.

KECAK FIRE DANCE

Eden od ključnih elementov življenja na Baliju, je ples ter tradicionalni nastopi, ki prikazujejo dinamično kulturo ter močno povezavo z verovanjem in obredi.