MOJA POTOVANJA

SEVILLA - FLAMENCO, PAELLA & ESPADRILE

Ideja, da bo treba prekontrolirat tudi SEVILLO, se je tenstala kar nekaj časa. Mateja se je namreč že lani novembra, ko je prečesala Andaluzijo po dolgem in po čez, popolnoma zaljubila v to prekrasno Andaluzijsko mesto in bilo je samo vprašanje časa, kdaj bova šli preverjat ali se bom v Seviljo zaljubila tudi jaz. 

Razkošna Sevilla brni od glasbe flamenka, kipi v poletni vročini in utripa od strasti Don Juana in Carmen. To je mesto, kjer deklice še vedno sanjajo, da bodo plesalke flamenka. Mesto je vodilna destinacija Andaluzije, ki je polna raznih festivalov, barv, kitar, kastanjet in uličnega življenja ter je ovito v dišavah pomarančevcev, jacarande in mirte. Sevilla ima tudi svoj delež impresivnih znamenitosti, vendar je prava čarovnija že mesto samo, s svojimi pisanimi ulicami, nekdanjo judovsko četrtjo, privlačnimi predstavami flamenka in glasnimi bari.

 

LIZBONA

V samostanu svetega Hieronima Belem blizu Lizbone so si nune trdile svoja oblačila z jajčnimi beljaki. Z rumenjaki, ki so ostali, pa so izdelovale zlato rumeno zapečene košarice iz listnatega testa polnjene s temi preostalimi jajčnimi rumenjaki, slastne Pastèis de Nata.

COOMING SOON - ALICANTE


BALI by WOMEN SPIRIT

Ko sva z Matejo sedeli ure in ure pred računalnikom, pripravljali program in izbirali namestitve, sva imeli pred očmi vse široke nasmehe punc, ki bodo potovale z nama in uživale v teh pravljičnih tropskih vrtovih, bazenih in posteljah za princeske na zrnu graha ter bogatem programu vsega, kar sva si zamislili na tem našem ženskem potovanju.

Cooking class, templji, kecak fire dance, snorkling, peščene plaže, bogata balinezijska kulinarika, eksotično sadje, Ubud s svojo pisano tržnico, sarongi in oblekice, riževa polja z gugalnico, silver class, peščene plaže in vsakodnevne masaže.

Vse to smo počele in doživele na tem našem ljubem Baliju, ki kliče po še. Na otok, ki nas sprejme z odprto dobrodošlico srčnih ljudi.

VIA NAPOLI again

Bolj ko berem in študiram Napoli, bolj mi je jasno, da bo treba pred odhodom by Women Spirit še enkrat na hitro prečekirat vse koordinate tega tako odštekanega in najbolj neitalijanskega mesta v Italiji.

KO WOMEN SPIRIT OSVOJI DUBAI

Nova runda pravljičnih 9 punc za Bali WOMEN SPIRIT - februar 2024,

je imela na programu tudi vmesni postanek za doživetja in raziskovanje Dubaja.

LIMONSKA XXL DOGODIVŠČINA

Saj poznate tisto oguljeno frazo s katero se tako rade tolažimo, ko nam gre vse, ampak res čisto vse narobe : »Če ti življenje ponudi limone, si naredi limonado.« No, AMALFI punce smo kaj hitro ugotovile, da krizne situacije zahtevajo več...zahtevajo limončelo.

ČUDEŽ BOŽANSKE ISKRE-DAMANHUR

Damanhur me vrača v tiste daljne že pozabljene spomine, ki so zasidrani nekje globoko, v najglobljem kotičku mojega srca in tukaj sta čas in prostor ravno pravšnja, da jih lahko ponovno prikličem v zavedanje moje lastne biti.

ČAROBNA MADEIRA

Na vsakem koraku te zaobjame druga kombinacija morske modrine, belih penečih se valov, bujnega zelenja in svežine, ki jo ponujajo neverjetne levade.

BOSANSKE DOGODIVŠČINE 2

Bosna vsakič znova kliče po še več dogodivščinah in vedno znova jo odkrivava na novo. NIKAD KRAJA, tokrat z neponovljivo ekipo, ki je dihala skupaj od prvega trenutka dalje.

RIM Z AMALFIJSKO OBALO

Bo treba raziskati Rim. Z Matejo nama je to kristalno jasno. Ni pa nama še jasno kako ga v tej majski »gužvi« »ufurat« v najin urnik, da bo obema datum ok.

BALI - OTOK BOGOV

Potovanje, kjer poleg barvitega Balija in njegovih neskončnih zelenih riževih polj, obiščeš tudi mogočne klife Nuse Penide, peščene plaže Lomboka in posnorklaš koralni greben Gili otokov.

SKRIVNOSTNI DAMANHUR

Jaz pa grem v Damanhur. Najin slogan. Z Matejo potujeva že petič, pa vendar se počutim kot bi šla prvič. Pravzaprav je moje vznemirjenje danes večje, kajti natančno vem kam grem in čutim kako se moja duša že kar nekaj časa pripravlja na to pot.

BOSANSKE PIRAMIDE PO NAJINO

Duhovne apokalipse nisem doživela, se mi pa je že takoj na začetku zazdelo, da mi potovanje ne bo tako všeč, kot sem si v svoji bujni domišljiji predstavljala, da mi bo. Danes vem, da sem morala doživeti natanko to ponesrečeno potovanje.

LONDON, RADA SE VRAČAM

Zaprem oči in že mi v spomin pripleše moja hči Miša, ki mi vsa navdušena pripoveduje o potovanju v London, ki ga organizirajo učiteljice angleščine.

VOLIM TE BEOGRAD

Končno dočakamo tisto lepo septembrsko petkovo zgodnje jutro in se odpeljemo v sončni vzhod proti Beogradu.....prihajaaamo